На Рівненщині визначили переможців змагання з греко-римської та вільної боротьби

http://sarnynews.in.ua

В районному Будинку дітей і молоді пройшов ІІ відкритий Всеукраїнський турнір на призи «Сарненської районної федерації греко-римської та вільної боротьби», пише газета Сарненські новини. Ваги цим змаганням, безперечно, додали й команди, які нині займають провідні рейтингові борцівські місця України. Окрім цього, у райцентр завітали й гості з сусідньої Білорусі.

А тому учасниками спортивної сієсти стали представники міст, селищ і сіл, зокрема Бреста, Рівного, Львова, Олевська, Ковеля, Володимира-Волинського, Малина (Житомирська обл.), Мирного (Костопільський район), Костополя, Здолбунова, Березного, Рокитного, Володимирця, Клесова та команда господарів. Загалом на змагання прибуло майже 200 учасників.

Традиційно відкрили змагання привітаннями, а ще від імені борцівського колективу вручили почесні відзнаки за підтримку, розвиток і популяризацію боротьби на Сарненщині Борисові Цвяку, Олександрові Фурсовичу, Світлані Усик, Віталію Ковалю, Яну Клеваці,  Миколі Клеваці, Ігорю Голяці, Сергію Стахнюку, Олегу Скриннікову та Сергію Аврамишину. Також із ініціативи президентського складу, а саме Бориса Цвяка та Сергія Стахнюка, кожен призер отримав медалі, грамоти та грошові винагороди в розмірі 1 тис. грн за І місце, 500 грн за –  ІІ і 300 грн – за ІІІ.

Відзначили й кращих спортсменів краю. Чемпіонці Європи Софії Кушнір вручили посвідчення майстра спорту України з вільної боротьби, а за підтримки голови обласної ради Олександра Данильчука презентували сертифікат на товар «NEW BALANCE» особистому тренеру спортсменки Наталії Белаш. Також Борис Цвяк вручив посвідчення майстра спорту України з сумо Марії Мартинчук і чемпіонці Європи з цього виду спорту Христині Басич. За свої досягнення дівчата ще отримали й грошову винагороду.

Щодо змагань, то господарі вибороли 26 нагород! У своїх вагових категоріях чемпіонами з греко-римської та вільної боротьби стали: Дмитро Маринін (65кг), Костянтин Мінчук (38кг), Олександр Скібчик (25кг), Анатолій Котик (48кг), Анатолій Дудик (60кг), Валентин Пилипчук (55кг), Софія Кушнір (46кг), Христина Басич (49кг), Марія Мартинчук (52кг), Любов Жучка (57кг) та  Катерина Палій (61кг).

Варто згадати й про фінансових меценатів турніру: Бориса Цвяка, Олександра Фурсовича, Сергія Стахнюка, Сергія Аврамишина, Миколу Клеваку, Яна Клеваку, Ігоря Голяку, Олега Скриннікова, а також Сарненську районну федерацію боротьби, ГО «Слово людям», кафе «IL Passo», ТОВ «Kalsholz», фірму Т-studio, магазини «Світ покрівлі», «ТоТо», «Екватор», «Авеню», ТзОВ «Північ-Центр» і готель «Случ».

Фото Василя СОСЮКИ

Читайте також