На Рівненщині визначили спортивні пріоритети на 2020 рік

Яким буде спортивний рік у наступному році на Рівненщині, обговорили заступник голови ОДА Сергій Гемберг із керівниками комунальних закладів області.

Очільники установ представили плани на 2020 рік та озвучили проблемні питання, які потребують вирішення.

Серед пріоритетів – це підготовка рівненських спортсменів до літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо. Нині вже 9 спортсменів мають ліцензії на участь. Вони продовжують готуватися до міжнародних змагань, на яких виступлять у складі Національної збірної.

Так, серед вихованців обласної школи вищої спортивної майстерності, які поїдуть на олімпіаду – Наталія Прищепа, Олег Омельчук та Михайло Романчук. Ще 6 спортсменів підготував до змагань Рівненський «Інваспорт».

Окрім того, на базі обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів буде проходити підготовку й ветеран Рівненщини Іван Лепеха. Адже військовослужбовець у наступному році буде брати участь в «Іграх нескорених 2020».

За словами Сергія Гемберга, необхідно розвивати масовий спорт:

«Велику увагу слід приділяти також і активному дозвіллю. До різних заходів, руханок, змагань слід максимально залучати якомога більше дітей, молоді, а також й цілі родини. Важливо популяризувати спорт у всіх населених пунктах».

Саме такою роботою займається обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Серед найпопулярніших заходів – «Сімейні перегони», «Розминка від чемпіона», «Олімпійське літо», «Спортивна зима», фестиваль естафет тощо. Цього року працівники закладу провели близько 350 заходів для дітей, молоді та дорослих. Залучили майже 300 тисяч учасників.

Серед проблемних питань керівники закладів озвучили – зношеність або ж відсутність транспорту для перевезення спортсменів на тренувальні збори, інвентаря тощо.

Загалом на фінансування спортивної галузі у 2020 році з обласного бюджету виділили 45,5 млн грн. Кошти підуть на утримання комунальних закладів, проведення змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, одноразові грошові виплати, стипендії кращим спортсменам, на утримання фізкультурно-спортивних товариств, підтримку клубів, федерацій.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також