На Рівненщині затримали організатора незаконного бурштинового бізнесу – вилучено понад 100 кг каміння

1 травня 2020 року за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області викрито злочинну групу, яка займалася незаконним придбанням, зберіганням та обробкою бурштину (ч. 2  ст. 240-1 КК України).

Прокурори спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції та спецпідрозділом КОРД провели 8 обшуків в м. Сарни та смт. Клесів Сарненського району за адресами проживання учасників злочинної групи, у їхніх транспортних засобах, а також у місцях переробки та зберігання бурштину.



В ході обшуків вилучено понад 100 кг бурштину, у тому числі виробів та обробленого каміння, орієнтовною вартістю понад 1 млн грн. Також вилучені станки та знаряддя для обробки бурштину-сирцю і чорнову  бухгалтерію.

За результатами проведених обшуків та встановлених обставин в ході досудового розслідування в порядку ст. 208 КПК України затримано особу, яка підозрюється в організації злочинного промислу.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому місцевому мешканцю про підозру та готується клопотання до слідчого судді про обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Тривають заходи із встановлення та документування інших учасників злочинної групи.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією пресслужби Офісу Генерального прокурора

Читайте також