На Рівненщину доставлять протималярійний препарат для лікування хворих на COVID-19

Фото -

Міністерство охорони здоров'я заявляє, що отримало три тисячі упаковок протималярійного препарату "Плаквеніл" для лікування інфікованих коронавірусом. Про це пише «Українська правда».

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Право на владу" заявив, що "Плаквеніл" зараз єдиний препарат, в якому є активна речовина, що безпосередньо впливає на лікування при коронавірусі.

Він також додав, що є домовленості з іншими компаніями на постачання аналогічних препаратів. Зокрема, на наступному тижні готуються отримати препарати для лікування 20 тисяч пацієнтів.

Але найголовніше, за словами Степанова, що в Україні вже є підписаний протокол лікування, тому що "раніше лікарі не були нічим не озброєні".

Ситуацію з новим препаратом на Рівненщині прокоментував в.о начальника управління охорони здоров'я Олег Вівсянник. За його словами, ліки будуть доставлені у рівненські медзаклади найближчим часом.

«Я отримав дзвінок з «Укрметпостач» і «Укрвакцини», де уже препарат розміщений і доставлений. Зараз ми чекаємо наказу Міністерства охорони здоров’я про розподіл. Після цього, як ми його отримаємо, розподілимо по лікувально-профілактичних закладах відповідно до пропорційного відношення, яке встановлено нормами надання медичної допомоги хворим на коронавірус першої лінії лікувальних закладів», - зазначив пан Вівсянник.

Читайте також