На Житомирщині офіцер у казармі побив строковика: як відреагувало командування

У 190 навчальному центрі Житомирського району, що у селищі міського типу Гуйва, молодший лейтенант побив строковика. 

Відео інциденту оприлюднили у Телеграм-каналах. 

Як видно на відео, офіцер б'є солдата руками та ногами. 

Зазначається, що йдеться про молодшого лейтенанта Віктора Вітусевича. 

Сам він вже оприлюднив відео зі своїм поясненням. За його словами, це сталося через вживання строковиком алкоголю. 

- Я - молодший лейтенант Вітусевич Віктор Анатолійович буду з вами чесним – я був не правий і готовий понести покарання, на яке я заслуговую. Але хочу сказати, що алкоголь в армії – це недопустимо, це смерть на фронті, ризик для життя всьому підрозділу, де б він не був – на навчаннях чи в районі виконання бойових дій, – заявив військовий. 

Він додав, що вживання алкоголю в армії – неприпустимо і це треба суворо забороняти.

"Я буду відповідати за свої дії, сумнівів у тому немає. Але це не змінить мого ставлення до алкоголю в армії", – сказав молодший лейтенант. 

У 109 навчальному центрі вже відреагували на інцидент.  Там зазначили, "що командування частини вдячне всім, хто переслав інформацію, яка стосується інциденту, що трапився в одному з підрозділів". 

- Ми розділяємо обурення щодо виявленого факту. Вже розпочато службове розслідування, до якого долучені всі компетентні структури: Служба Військового правопорядку, контррозвідка, Державне бюро розслідувань тощо.

Ми будуємо армію нового формату, де нема місця зловживанням та нестатутним стосункам. Винуватці однозначно понесуть суворе покарання. За результатами розслідування буде прийнято відповідні рішення, - йдеться у повідомленні. 

Також у центрі додали, що фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов'язків до кінця розслідування.

Читайте також