НАБУ знайшли у кабінеті рівненського екссудді не задекларовані золоті злитки

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У процесі обшуку в кабінеті колишнього судді Володимирецького районного суду Рівненської області Віталія Поровського працівники НАБУ виявили золоті злитки. Екссуддя не задекларував їх в електронній декларації перед звільненням та за 2019 рік.

Про це повідомляє «Слово і діло».

Обшук проводили 12 лютого 2020 року. Знайдені 2 злитки - Switzerland, Fine gold, 999,9 вагою 100 грам і Credit Suisse, Fine gold, 999,9 вагою 100 грам. Крім того, детективи знайшли банківську квитанцію, на який міститься підпис покупця і назва банківської установи.

18 березня ВАКС відмовився накласти арешт на ці злитки. Однак, прокурор САП подав апеляційну скаргу. Аргументом було те, що метою арешту є зберігання речових доказів, оскільки ці злитки не відображені в електронних деклараціях Поровського за 2019 рік і перед звільненням, яку він подав 27 лютого. Вилучене золото може бути використане як доказ недостовірного декларування.

Згідно пояснень прокурора, злитки мають на собі ідентифікаційні дані, які дозволять встановити коли та за яких обставин вони були придбані підозрюваним.

Було призначено товарознавчу експертизу та визнано злитки та квитанцію речовими доказами. Вивчивши скаргу, колегія суддів її задовольнила і наклала арешт на два золотих злитка та банківську квитанцію.

Читайте також