Невдовзі школярів Рівненщини навчатимуть новому предмету

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

В українських школах дітей навчатимуть медіаграмотності. Нова дисципліна має з'явитися у навчальній програмі в учнів реформованої середньої школи. Про це заявила міністерка освіти і науки України Ганна Новосад, передає УНН

"Я вважаю, що певна інформгігієна є надважливою компетентністю, якою має володіти кожен сьогодні, незалежно, до речі, від віку. Оскільки те, наскільки ми неселективно підходимо до новин, дуже часто спричиняє абсолютно дивні процеси у суспільстві. Тому починати зі школи працювати над медіаграмотністю – дуже важливо, і ми це зараз вплітаємо під час розробки державного стандарту базової освіти, а також будемо прописувати через освітні програми", - сказала очільниця МОН.

За її словами, це стандарт для учнів п'ятих-дев'ятих класів нової української школи. Наразі над цими нововведеннями ще працюють спеціалісти, але Новосад розраховує презентувати державний стандарт у березні наступного року. 

"Ми говоримо про втілення нової української школи, і ми зараз на етапі початкової... Нам ще необхідно два роки, щоб довести початкові класи, і від 2022 року у нас йде перший п'ятий клас, який буде вчитися за новим стандартом, і де буде ця компетентність", - підсумувала міністерка.

Нагадаємо, раніше міністерка освіти та науки України Ганна Новосад повідомила про плани реформування старшої школи. На її думку, школярі вже від 10 класу мають вивчати профільні предмети.