Одноразову допомогу після народження дитини можна буде отримати пізніше

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Проєктна угода, завдяки якій жінки могли отримувати одноразову допомогу після народження дитини закінчилась 31 березня 2020 року.

Як повідомляє Дубно-влада-онлайн, в родопомічні заклади Рівненської області з березня 2019 по лютий 2020 років надійшло 13 335 пакунків малюка. Передбачена кількість пакунків малюка забезпечила видачу жінкам одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», які народили до кінця березня 2020 року.

З 2020 року закупівля пакунків малюка буде здійснюватись на центральному рівні Державною установою «Професійні закупівлі» за рахунок коштів державного бюджету через систему електронних закупівель. Однак, організація та проведення тендеру, визначення переможця та організація формування «пакунку малюка», його доставка для отримувачів займе певний час.

У випадку відсутності "пакунка малюка" на момент народження дитини, молода мама може звернутись із заявою та довідкою, виданою у пологовому будинку, про неотримання допомоги до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини.

 

Читайте також