ОСББ Рівного звинувачують міську раду у нечесному розподілі коштів

Рівненську міську раду звинуватили у нечесному та непрозорому розподілі коштів на потреби багатоквартирних будинків. Так, щойно перед депутатами на сесії виступили представники ОСББ Рівного, які обурені тим, що одним будинкам допомагають на умовах співфінансування 70%/30%, а іншим місто допомагає повністю.

Зокрема, говорять про будинок на вул.Шухевича, який не створив ОСББ і якому місто повністю на 100% фінансує ремонт. Свої слова мешканці підтверджують рішенням міської ради від 28.02.2018, де депутати виділили 16 млн 940 тис. 100 грн для низки таких "не-ОСББшних" будинків. Натомість ОСББ міста повинні проводити будь-які роботи по будинку за умови оплати на 70% власними коштами, а місто ж дає їм лише 30% необхідної суми. Тим паче, відповідне оголошення про це розмістили у під'їздах будинку.

Секретар Рівнеради Сергій Паладійчук сильно обурився на такі закиди з боку ОСББ, адже вважає, що місто немає в чому звинувачувати, навіть більше - воно дуже допомагає їм.

- Сергій Богданович, більше 16 млн!, вигукнули представники ОСББ.

- Яка вам різниця? Тут 16, а вам - 68!, - відповів Паладійчук.

- А нам треба шукати десь 70%?! То ми лохи, значить, так? Раз одним все оплачують, а іншим - ні?, - вигукнули представники ОСББ.

Міський голова Рівного Володимир Хомко припустив, що такі оголошення можуть бути провокацією, а йому про таку ситуацію наразі нічого не відомо. Він запропонував представникам ОСББ обрати від себе одну людину, якій вони всі повністю довіряють. Цю особу Хомко пообіцяв зробити своїм радником з питань ОСББ, відтак, цей представник буде в курсі всього, що відбувається в цій галузі, матиме повний доступ до всіх рішень міської ради і бачитиме, яким чином і кому розподіляють кошти.

Також мер зауважив, що ця дискусія не для сесії. Він запропонував представникам ОСББ зустрітися окремо, аби детально все обговорити і вирішити.

Читайте також