Острозьку академію відвідали посли з Бразилії та Португалії (ФОТО+ВІДЕО)

http://ostrog.rayon.in.ua

До Острозької академії завітали високоповажні гості з Бразилії та Португалії. Повідомляє сайт Острог. Район. 

У понеділок, 16 квітня, студенти Національного університету "Острозька академія" зустрілися з Надзвичайним Повноважним послом Португальської Республіки Марією Кріштіною Серпа ди Алмейдою, радником дипломатичної місії ФР Бразилія в Україні Елдою Марією Гаспар Альварез.

Гостей традиційно зустріли театралізовані князь Острозький та Гальшка, а потім для них провели екскурсію університетом.

Я бачила вашу колекцію стародруків. Це неймовірно! – поділилася враженнями Елда Марія Гаспар Альварез.

На зустрічі, на якій були присутні студенти міжнароних відносин та романо-германської філології, йшлося про особливості мовних і культурних взаємин між Україною та португаломовними країнами.

Надзвичайний Повноважний посл Португальської Республіки Марія Кріштіна Серпа ди Алмейдою говорила про аналогічність розвитку національних культур і літератур Португалії та України.

Мені подобається Україна. Я розумію українську мову. На жаль, не можу говорити, – підсумувала пані посол.

Крім того, перед присутніми виступив Бруно Коста, професор із Португалії, який читає лекції для студентів Острозької академії. Викладач розповів про відмінності в системі освіти в країні та Португалії.

Від Острозької академії виступив Анатолій Худолій, який акцентував на культурному співробітництві України й Португалії, України й Бразилії. Принагідно зауважимо, що невдовзі Анатолій Олексійович вирушить до одного з вишів Португалії читати лекції місцевим студентам.

Насамкінець усі охочі могли задати питання гостям.

Ректор НаУОА Ігор Пасічник, підсумовуючи зустріч, висловив сподівання, що невдовзі в Острозькій академії буде діяти центр вивчення португальської мови.