ОТГ на Рівненщині затвердила стратегію розвитку (ФОТО)

Затверджено Стратегію розвитку Демидівської ОТГ

Минулого тижня на сесії селищної ради була затверджена Стратегія розвитку Демидівської ОТГ, робота над якою тривала майже рік. За цей час відбулося 3 засідання робочої групи, 4 робочі зустрічі з експертами та консультантами, проведений соціально-економічний та SWOT-аналіз громади.

Координували роботу та забезпечували технічний супровід розробки Стратегії представники Рівненського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».Методичне забезпечення, експертний аналіз даних і результатів досліджень, надання консультаційних послуг з питань стратегічного планування забезпечував Тарас Микитин, консультант РВПУ «ЦРМС».

До робочої групи увійшли депутати, працівники виконкому, керівники комунальних закладів і установ, представники бізнесу, громадські активісти і звичайні жителі громади – всього 39 осіб. Робота велась максимально відкрито, були враховані десятки пропозицій і зауважень.

Важливо виділити кілька моментів Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки, – прокоментував Демидівський селищний голова Віктор Іщук. – Так, в ній прописані дії, спрямовані на відродження промисловості. На території громади зараз багато площ, на яких колись були розташовані ферми, колгоспні двори, є вільні земельні ділянки. Селищна рада хоче створювати на їхньому місці нові виробництва, залучаючи до громади інвесторів.

Велику увагу в Демидівці хочуть приділити розвитку туризму. В ОТГ є чимало відпочинкових баз, зелених садиб, тобто туризм вже розвивається. Цей напрямок будуть продовжувати. Окремо в громаді планують зупинитися на спортивному туризмі. Знову ж таки, є потенціал створення тренувальних баз, тому планують працювати над цим напрямком й запрошувати спортсменів на тренувальні збори та змагання.

Хотів би відзначити, що хоча стратегія розвитку була затверджена лише нещодавно, деякі її пункти в громаді вже почали втілювати. Зокрема, активно використовується інструмент міжмуніципальної співпраці територіальних громад, готується спільний проект чотирьох громад по поводженні з твердими побутовими відходами. За рахунок субвенцій та власних коштівпроведено реконструкцію вуличного освітлення в 10 селах громади».

Читайте також