Під Рівненською ОДА - "Хвиля гніву"

У ці хвилини свою анонсовану раніше акцію під Рівненською облдержадміністрацією розпочали представники профспілок та люди, які вирішили підтримати їхню "Хвилю гніву". Протест стосується законопроєкту №2708 "Про працю", ініціатором якого став Кабмін та міністр розвитку економіки Тимофій Милованов. Профспілки вимагають зняти його з розгляду у парламенті, повідомляє UA: Рівне.

Це не перша акція проти цього законопроекту влади. У профспілках вважають, що він порушує права людей на працю, а із 99-ти статей, поданих у законопроекті, серед найважливіших – це безпричинне і швидке звільнення працівника, відміна законодавства про відпустку.

А от у пояснювальній записці до проекту закону міністр Тимофій Милованов вказує такі, на його думку, переваги: "Лібералізація трудового законодавства, спрямована на створення рівних правил гри та балансу інтересів працівників і роботодавців, надання стимулів для розвитку бізнесу, спрощення входу-виходу з трудових відносин у поєднанні з ефективними механізмами захисту від раптової втрати роботи, полегшення пошуку нової роботи та зниження рівня безробіття." А ще додає, що прийнятий у 1971 році Кодекс законів про працю України є "радянським як за змістом, так і за духом".

Подібні акції мають пройти сьогодні у різних областях України. У профспілках кажуть, що їх підтримує частина європейських організації, які відстоюють права працівників. У Рівному на акції наш журналіст нарахував до півтори сотні учасників.

Читайте також