Підприємець розповів, як купив макарони за 54 грн, а продав освіті Рівного за 109 грн

Ілюстративне фото

Скандал із закупівлею макаронів для закладів освіти Рівного набув всеукраїнського масштабу. Зокрема, ціни на продукцію здивувати багатьох українців - вони чи не вдвічі перевищують вартість у магазинах.

Наразі відомо, що управління освіти розірвало всі угоди про закупівлю, які раніше підписали. Згідно цього договору, для дитсадочків міста купували макарони по 109 гривень за кг.

Як розповів «Четвертій владі» власник і директор «Волинського екологічного продукту» Олександр Дем'янчук, сьогодні, 15 лютого, управління освіти розірвало всі угоди про закупівлю, які раніше підписали.

"Всі договори, які зі мною укладені, зі мною порозривали, – каже Олександр Дем'янчук. – Крім вермишелі, там були ще про паніровочні сухарі і різну бакалію (горошок, кукурудза зокрема), заморожені овочі".

За словами Олександра Дем'янчука, ціну, зазначену в додатку до договору, вносило управління освіти. А макарони він придбав у виробника «Біостандарт», каже, по 54 гривні за кілограм плюс доставка?

"Я йому замовив [200 кілограм], він мені «Новою поштою» в контейнері присилає. Я забрав і в той же день розвів по 20-ти садках, по 109 гривень".

За словами підприємця, доволі часто йому доводиться працювати у збиток через особливості ринку:

"Зрозумійте мене як підприємця. Я, наприклад, рік возив цукор собі в мінус. Тому що статистика не встигала за цукром. Зараз я вожу цибулі собі в мінус: виписую по 30, а купляю по 39. Якщо ви з моєї маржі відмінусуєте доставку і оплату водіїв, то побачите, що я заробив бусом тисячу гривень на фірму за день".

Нагадаємо, через скандальну історію із закупівлею макаронів відсторонили начальника управління освіти Богдана Туровича. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Третяк. Наразі буде проведено службове розслідування щодо постачання продуктів до дитячих садочків.

Ми писали раніше: У Рівному після скандалу з макаронами перевірять всі закупівлі: начальника вже відсторонили

Читайте також