Підприємство на Рівненщині повинне сплатити понад чверть мільйона гривень

фото ілюстративне

На Рівненщині прокуратура стягнула з підприємства понад чверть  мільйона гривень збитків, завданих внаслідок неправомірного користування землею

Господарським судом Рівненської області задоволено у повному обсязі позовні вимоги Дубенськоїмісцевої прокуратури щодо стягнення із сільськогосподарського виробничого кооперативу збитків, заподіяних  внаслідок незаконного використання належної державі землі.

Прокуратура встановила, що кооператив упродовж 2016-2017 років користувався без правовстановлюючих документівземельними ділянками площею понад 40 га, що розташовані на території Плосківськоїсільської радиДубенського району. Такими діями було позбавлено орган місцевого самоврядування права отримувати дохід в розмірі орендної плати, внаслідок чого до місцевого бюджету не надійшли кошти у сумі понад 260 тис грн.

Зазначене стало підставою звернення до суду Дубенською місцевою прокуратурою з відповідними позовними вимогами, законність яких підтверджено судом.

Таким чином,прокуратурою вжито ефективні заходи представницького характеру з метою відновлення інтересів держави і громади у сфері земельних правовідносин, у результаті чого до бюджету надійде понад чверть мільйона гривень. 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також