Підприємство змусили повернути місту Рівному земельну ділянку вартістю півтори мільйони грн

фото ілюстративне

Рівненська місцева прокуратура забезпечила повернення громаді обласного центру земельної ділянки вартістю понад 1,5 млн грн

За реагування Рівненської місцевої прокуратуридо земель запасу Рівненської міської ради фактично повернуто земельну ділянку площею 0,1757 га, вартістю понад 1,5 млн грн.

Вказана земельна ділянка продовжувала незаконно перебувати у володінні підприємства, незважаючи на те, що орендодавцем – Рівненською міською радою - прийнято рішення про припинення дії договору оренди землі у зв’язку із порушенням вимог чинного законодавства під час її використання.

Зазначені обставини стали підставою для втручання Рівненської місцевої прокуратури та пред’явлення з метою захисту державних інтересів позову до суду про повернення земельної ділянки.

Рішенням Господарського суду Рівненської області від 03.05.2018 підтримано законну позицію прокуратури та її позов задоволеноу повному обсязі. 

У подальшому, 21.09.2018 державним виконавцем судове рішення виконано, а земельну ділянку реально повернуто до земель запасу Рівненської міської ради.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Читайте також