Пігулки закуповували в Польщі: на Рівненщині судитимуть чоловіків за нелегальний бізнес

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників організованої злочинної групи за фактами контрабанди прекурсорів, незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення прекурсорів (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, злочинну групу у квітні 2019 року створив та очолив з метою отримання доходів на постійній основі 35-річний житель Рівненської області, до якої залучив ще 4 учасників.

Вказаний чоловік підібрав 3 осіб із числа мешканців Волинської області, які згідно злочинної схеми здійснювали на території Республіки Польща закупівлю в аптеках псевдоефедриновмісних пігулок «Cirrus» та в подальшому транспортними засобами переміщували їх через митний кордон України з приховуванням від митного контролю з передачею в обумовлене місце для використання спільником (30-річним рівнянином) у виготовленні психотропної речовини «метамфетаміну».

В ході проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання членів організованої групи, які причетні до контрабанди, виявлено та вилучено обладнання для переробки зазначених прекурсорів та виготовлення психотропної речовини «метамфетаміну».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось  слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Відповідно до інкримінованих статей Кримінального кодексу України учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також