Поблизу Рівного встановили світлофори на сонячних батареях

фото ілюстративне

На відео – новий світлофор та нове освітлення на північному в'їзді до Рівного – у селі Бармаки. Раніше у Службі автодоріг анонсували встановлення шести таких об'єктів до кінця року. Подібні незалежні від централізованого постачання освітлення та світлофори на Рівненщині шляховики встановили вперше.

"Суспільне" звернулось за уточненням до заступника начальника з експлуатації Миколи Козачка. Він зазначив, що роботи підрядник уже виконав на усіх запланованих ділянках:

– Йдеться про облаштування найбільш небезпечних переходів, які не освітлювались. Встановлено світлофори і освітлення у Бармаках, на вулиці Карпенка-Карого в Тинному, це західний під'їзд до Рівного, а також чотири на трасі "Устилуг-Луцьк-Рівне": перехрестя на Оржів, у Зорі, і дві ділянки в Клевані. Є підтвердження, що Державна програма з безпеки дорожнього руху, в рамках якої це вдалось зробити, буде фінансуватись і в наступному році, – сказав заступник начальника Служби доріг.

Державний бюджет виділив 3,4 мільйона гривень на ці роботи в межах Рівненщини. В Україні тендер на ці роботи виграло КП "Здолбунівське".

Читайте також