Помідори у власному соку: смачна заготівля на зиму

Фото - відкриті джерела

Рецепт помідорів у власному соку  добрий тим, що помідори виходять дійсно натуральні. Приготовлені таким чином помідори гарні як закуска, їх можна використовувати для приготування соусів для пасти і піци, додавати в борщ та інші страви, інформує ТСН.

Інгредієнти:

  • помідори;
  • цукор;
  • сіль.

Приготування

Помідори для заливки вимити, видалити плодоніжки і пошкоджені місця, нарізати шматочками і провернути через м'ясорубку або пюрувати блендером.

Приготовану масу залити в каструлю, довести до кипіння, додати сіль і цукор з розрахунку 1 столова ложка солі і 2 столові ложки цукру на 1 л томатного пюре і варити на слабкому вогні 20-25 хвилин, постійно знімаючи піну.

Помідори, призначені для консервування, вимити, розкласти щільно в простерилізовані банки, залити окропом, накрити стерильними кришками і залишити на 10-15 хвилин, після чого воду злити, залити банки догори киплячим томатним соком, закупорити, перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

На замітку

Помідори для заготівлі можна брати різні, але для консервування вибирайте невеликі, щільні, правильної форми плоди типу "сливка". Для соку ж підійдуть будь-які, навіть великі і перестиглі.

За бажання видаліть у помідорів шкірку, заливши їх на 1-2 хвилини окропом, а потім помістивши в холодну воду.

Під час варіння томатний сік можна ароматизувати, додавши лавровий лист, гвоздику, чорний і запашний перець горошком.

Читайте також