Понад один мільярд гривень ПДВ надійшло до державного бюджету від платників Рівненщини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За дев’ять місяців поточного року  платники податку на додану вартість спрямували до державного бюджету 1 мільярд 6 мільйонів гривень ПДВ.  Це на 176 млн.грн., або на 21,2 відсотка більше порівняно з минулорічним періодом.

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області Надія Друзюк, на збільшення показників зі сплати ПДВ вплинуло, передусім, підвищення обсягів поставок підприємств та оподатковуваних операцій.

Керівник податкового відомства регіону зазначила, що на сьогодні частка ПДВ у загальних надходженнях держбюджету перевищила 38 відсотків.

Найбільші суми сплатили суб'єкти господарювання м. Рівне – 414,4 млн.грн., Рівненського району – 87,2 млн.грн., Сарненського району – 79 млн.грн., місто Вараш – 68 мільйонів гривень.

В.о начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області Надія Друзюк зазначила, що ефективне відпрацювання ризикових операцій суб’єктів господарювання, виявлення і руйнація схем з формування фіктивного податкового кредиту забезпечує збільшення обсягів декларування ПДВ до сплати у бюджет.

Станом на 01.10.2019 року на Рівненщині зареєстровано 3813 платників ПДВ, з них 3250 юридичні особи та 563 ФОП.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також