Послаблення карантину в Рівному: відкриють речові ринки та кавові кіоски

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив, що у місті Рівному з 11 травня буде дозволено відкрити все те, що не заборонив Кабінет Міністрів. Мова йде, зокрема, і про речові ринки, автокав'ярні та кіоски з кавою на виніс.

«Працювати на ринках можна буде з дотриманням усіх тих вимог, що і на продовольчих ринках: температурний скринінг, засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби і так далі. Той, хто зможе дотриматись, той буде відкритий. Не факт, що якщо відкриєм, то не закриєм», - зазначив пан Хомко.

За його словами, якщо будуть виявлені порушення, то кіоски та торгові точки будуть відразу закриті. Контролюватиме дотримання вимог поліція.

«У нас непогані результати декілька днів підряд. Ніхто не вмирає, тяжких людей немає. Такий тренд хотілося б зберегти. Побачимо що буде. Я веду щоденний моніторинг по кількості захворювань», - прокоментував мер міста.

Перевірити, чи правильно влада вчиняє, відкриваючи ринки, можна буде простим способом. Володимир Євгенович запевняє, що результати дій будуть відображатися у кількості захворювань на коронавірус. Якщо ситуація не зміниться, то все було зроблено правильно.

Також Хомко уточнив, що непродовольчі ринки – це не хаотична торгівля на тротуарі.