Пожежа на ринку в Рівному: відомі попередні причини займання, яке забрало життя двох людей

Вчора в Рівному була пожежа у підвальному приміщенні центрального продуктового ринку. До гасіння пожежі були залучені 33 рятувальники. 

Із задимленого підвалу було врятовано двох людей, ще 15 людей евакуювали із першого поверху. 

Під час ліквідації пожежу було виявлено тіла двох людей без ознак життя. Загиблими виявилися 49-річний рівнянин та 48-річна жителька Дубенського району. 

Нині фахівці розглядають дві попередні причини виникнення пожежі: необережне поводження із вогнем і коротке замикання електромережі. Про це розповів начальник Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області Сергій Демидюк. Він також навів низку причин, які призвели до трагічних наслідків:

“В цілому причиною загибелі людей є недотримання належного протипожежного стану на об'єкті. Це і відсутність системи димовиділення, відсутність системи оповіщення про виявлення пожежі. Також це велике пожежне навантаження легкозаймистих речовин у підвалі, самовільне облаштування тимчасових перегородок у підвалі, що спричинило невчасну і успішну евакуацію потерпілих”.  

Сергій Демидюк

Також, за його словами Сергія Демидюка, приміщення ринку не обладнане системою пожежної сигналізації, не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням.

Ускладнювало гасіння пожежі — важкість доїзду спеціальної техніки до ринку. 

Крім того, у результаті проведених першочергових процесуальних дій та зібраної слідової інформації слідчі за фактом загибелі двох осіб під час пожежі внесли відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 270 КК України. 
 

Читайте також