Позитивне лікування: у Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили "Positive room" (ФОТО)

В Обласному дитячому офтальмологічному центрі, що розташований у Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили Кімнату позитиву (Positive room). Ініціатором створення такої кімнати є Благодійний фонд "Відкриті очі" компанії SoftServe.

"Ми відкрили кімнату позитиву для того, щоб дітки, які тут перебувають на тривалому лікуванні, мали можливіть цікаво, кольорово проводити свій вільний від лікарняних процедур час, відчувати себе дітьми, щоб вони могли не лише читати книжки (для цього стоврена спеціальна читальна зона), не лише проявляти свій креатив, розвивати свою фантазію, творчість в ігровій зоні, також є зона для фізичних вправ і є відпочинкова зона, і дуже важливу роль має зона, яка спрямована на освітній шкільний процес", - зазначила директор Благодійного фонду «Відкриті очі» Уляна Буденкевич.

Керівник Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко зазначив, що така кімната була необхідною для закладу, адже це сприятиме позитивому лікуванню дітей.

"От в Рівному ми вирішили реалізувати її саме в офтальмологічному відділенні. Кошторис цієї кімнати - орієнтовно до 200 тисяч гривень. Усі ідеї, які реалізуються нашим фондом, ідуть від працівників. Час від часу ми стикаємося з тим, що потрібно звертатися в лікарню, чи доводиться з дітьми бути в лікарні і хочеться, щоб оточував позитивний яскравий простір, щоб була можливість десь переключитися, відволіктись від якихось лікувальних процедур", - розповіла координатор проекту “Кімнати позитиву 2.0” у Рівному Марія Семенюк.

Зазначимо, що Рівне стало другим, після Івано-Франківська, містом в Україні, де благодійний фонд створив Кімнату позитиву. На черзі відкриття у Дніпрі та Харкові.

Читайте також