Працівники відділів ДРАЦС Рівненської області під час карантину надали більше 1000 послуг

Усі відділи державної реєстрації актів цивільного стану громадян продовжують працювати в умовах карантинних обмежень та надають послуги громадянам. 

Від початку карантину, станом на 28 квітня, на Рівненщині вже одружилися 274 пари молодят. Серед них 95 пар - у Рівному. В рамках пілотного проекту Міністерства юстиції послугою “Шлюб за добу”  скористалися 25 пар наречених.

Попри продовження обмежувальних заходів, молодята не скасовують реєстрації шлюбу, а звертаються із проханням перенести церемонію. Так, в області 120 пар змінили дату свого одруження. Разом з тим у травні планують зареєструвати шлюб 203 пари закоханих.

“Реєстрація шлюбу у Рівненському міськрайонному відділі ДРАЦС наразі проходить із дотриманням усіх заходів захисту. Молодята приходять у відділ із обмеженою кількістю гостей та використовуючи засоби індивідуального захисту: маски, респіратори, рукавички. У залі урочистих церемоній кількість гостей обмежена  до 10 осіб” - зазначає Оксана Сальчук, заступник начальника Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м Львів).

Нагадуємо, що громадяни, можуть подати заяву для реєстрації шлюбу не виходячи із дому через  вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» https://dracs.minjust.gov.ua

Операція можлива за умови наявності кваліфікованого електронного підпису, яким закріплюється заява. У разі відсутності  кваліфікованого електронного підпису формується звернення до заяви, що потребує подальшого особистого звернення до відділу ДРАЦС протягом трьох днів. Записатися на прийом у будь-який територіальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Рівненській області, можна попередньо зателефонувавши. 

Гаряча лінія з питань державної реєстрації актів цивільного стану громадян у Рівненській області: (0362) 63-38-10.

Читайте також