Працювали за двома схемами: на Рівненщині викрили засуджених, які спеціалізувались на шахрайствах

У Катеринівській виправній колонії, що на Рівненщині, викрили трьох засуджених, які спеціалізувались на шахрайствах. 

Про це повідомляє пресслужба обласної поліції. 

Як зазначається, із серпня 2022 року внаслідок шахрайських дій засуджених потерпіли мешканці із різних регіонів України, в тому числі із Рівненщини. За однією схемою їм телефонував так званий родич чи знайомий, просив гроші в позику на лікування. А за іншою схемою засуджені незаконно заволоділи коштами громадян під приводом продажу неіснуючих товарів в Інтернеті, зокрема генераторів, дров, цигарок.

Наразі сума завданих потерпілим збитків сягає 116 000 гривень, які вони перерахували на підконтрольні банківські рахунки.

Загалом було задокументовано 11 фактів протиправної діяльності трьох засуджених за скоєння майнових злочинів. 

Правоохоронці провели санкціонований обшук у державній установі із виконання покарань, за результатами якого вилучили в ув'язнених засоби зв'язку, чорнові записи та інші речові докази, які мають суттєве значення у справі.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 3 статті 190 КК України, слідчі Сарненського РВП повідомили трьом зловмисникам про підозру, а одному із них, у якого закінчився термін ув'язнення, суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Слідчі дії тривають. Поліцейські встановлюють також інших осіб, причетних до шахрайств.