Приватник поверне області незаконно отриману земельну ділянку

фото ілюстративне

Прокуратура Рівненщини у судовому порядку вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю понад 2,2 млн грн.

Реалізуючи функцію представництва, органами прокуратури Рівненської області зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності та захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

Зокрема, прокурорами під час вивчення стану додержання вимог земельного законодавства встановлено факт порушення інтересів держави приватним підприємством, яке після закінчення терміну дії договору оренди, укладеного з Млинівською селищною радою, не здійснило жодних заходів щодо поновлення (пролонгування) відповідного договору та продовжувало незаконно використовувати земельну ділянку загальною площею 2 га.

Внаслідок таких протиправних дій органи влади позбавлені можливості передати земельну ділянку, що знаходиться у смт.Млинів, в користування іншим особам, що порушує як економічні інтереси держави, так й інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходить.

Щоб відновити порушені майнові права держави Дубенська місцева прокуратура пред’явила до суду позов про зобов’язання підприємства повернути державі в особі місцевої ради зазначену земельну ділянку, вартість якої сягає понад 2,2 млн гривень.

Даний позов перебуває на розгляді господарського суду Рівненської області.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також