Про зміну харчування в школах та в голові: до Рівного завітав Євген Клопотенко

До Рівного вчора, 29 березня, звітав український шеф-кухар Євген Клопотенко. Тут він зустрівся із представниками навчальних закладів Рівного та представив "Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку".

"Ми поговоримо про зміну харчування в школах і в голові. Чому я хочу змінити харчування в їдальнях? Є така статистика, що Україна зайняла перше місце по смертності від захворювань, які пов'язані з харчуванням. Я побачив, що те, чим ми харчуємося, - це Радянський союз. Це не погано, але там були трішки інші звички харчування. Дуже багато батьків вважають, що кухарі не вміють готувати. Але насправді, якщо кухарі працюють на старому обладнанні, то нагодувати 500 дітей за мінімальні гроші - це треба бути супергероєм," - повідомив Євген Клопотенко.

Відтак, шеф-кухар створював страви із тих продуктів, які нині використовуються у їдальнях. Серед рецептів: мінестроне, фалафель, панкейки бурякові, нагетси та ін. Завантажити посібник можна за посиланням.

Якщо при приготуванні якоїсь страви виникають зауваження чи побажання, то Євген Клопотенко пропонує написати про це його команді, яка вирішуватиме проблему. Зробити це можна на сайті Cult Food.

"У місті Рівному 36 шкіл, у них навчається 28,5 тисяч дітей. Із цієї кількості дітей 2246 забезпечуються харчуванням за кошти міського бюджету, тобто вони отримують пільгове харчування. Решта - харчуються за батьківські кошти. Я абсолютно переконана, що практично всі батьки за те, щоб їхні діти їли здорову і корисну їжу. І ми так само в цьому зацікавлені. Мені надзвичайно приємно, що 24 підприємця, а саме така кількість підприємців забезпечує харчування в школах міста Рівного, уже мають виготовлені за власні кошти кольорові рецептурні ваші збірники. Серед моїх знайомих the best - це червоний борщ із сливовим варення, це нагетси і це бургери. Це я знаю точно. І коли це говорять батьки, що їх дітям сподобалося, значить справа зрушилася з місця", - розповіла заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська.

 

Читайте також