Ремонт ходової частини автомобіля

Ходова частина в автомобілях доволі важливою деталлю. Завдяки їй відбувається плавність ходу та водій може комфортно керувати транспортним засобом. Крім цього, ходова частина допомагає в забезпеченні кращого зчеплення коліс з дорожнім покриттям. Тому чим краще зроблена ходова, тим більший рівень безпеки для водія та комфорт при їзді.

Через це водіям треба оперативно проводити ремонт ходової частини автомобіля та її діагностику. Своєчасне виявлення незначних несправностей допоможе швидко їх нівелювати. А дотримання простих правил для експлуатації транспортного засобу дозволить довше експлуатувати його без будь-яких необхідностей стороннього втручання. 

Ознаки необхідності ремонту ходової частини

Автомобіль сам підказує водію про необхідність проведення додаткової діагностики на професійному СТО. Ознаками для необхідності діагностики ходової вважаються:

  • проблеми з керуванням транспортним засобом (автомобіль “тягне” в сторону при русі прямо);
  • кузов авто нахиляється та розкачується на поворотах та при зупинці транспортного засобу;
  • машину починає “кидати” при їзді на високих швидкостях;
  • покришки мають нерівномірний знос.

Кожна з цих ознак доволі важлива для водіїв. Якщо їх ігнорувати, то можуть з’явитись більш дороговартісні ремонти для використовуваних транспортних засобів. 

Наслідки та вартість ремонту ходової частини

Проблема в роботі ходової частини автомобіля може призвести до дуже неприємних наслідків. Наприклад, якщо їздити з пошкодженими пружинами, то кузов авто починає просідати, з'являється незрозумілий шум та зміняться кути постановки передніх коліс. У випадку наїзду на нерівності, чи мінімальних ударах можуть пошкодитись важливі деталі транспортного засобу. 

Якщо ігнорувати проблеми зі стійками амортизатора, то поїздку в такому авто навряд чи можна назвати комфортною та безпечною. Амортизатор (особливо передній) не буде поглинати вібрації непідресорених частин у випадку наїзду на будь-яку нерівну поверхню. В результаті потрібно буде робити не тільки ходову, а й міняти багато супутніх деталей.

Стосовно вартості ходової, то в цілому можна орієнтуватись на наступний кошторис:

  • заміна кермового наконечника 250 грн;
  • заміна кульової опори 250 грн;
  • робота з задніми та передніми амортизаторами по 500 грн.

У будь-якому разі, при необхідності звернення до співробітників СТО, водіям необхідно наперед уточнити вартість ремонтних робіт. Ні в якому разі не варто самостійно ремонтувати авто, адже на надійних СТО є необхідне обладнання та співробітники відповідної кваліфікації. 

Етапи ремонту ходової частини

Ремонт ходової в транспортних засобах настільки ж часто проводиться на СТО, як і діагностика на розвал сходження київ.  Для ходової частини існує кілька етапів ремонту. В першу чергу проводиться діагностика автомобіля. Під час її проведення можна виявити проблему в роботі гальмівних колодок, амортизаторів, дисків та барабанів.

На другому етапі перевіряють проблеми з передньою підвіскою та амортизаторами. Коректна діагностика дозволить убезпечити ходову від зносу. На третьому етапі проводять діагностику справності гальмівної рідини. При виявленні будь-яких проблем проводиться ремонт ходової частини, бо неполадки з гальмівною частиною можуть призвести до небезпеки під час руху транспортного засобу. 

Також проводять додаткову діагностику та регулювання різних показників. Під час ремонту ходової проводять регулювання розвалу-сходження коліс. Дані роботи важливо провести на спеціальному стенді, щоб максимально ефективно та швидко нівелювати всі неполадки.

Читайте також