РФ придумала нову схему постачання "гарматного м’яса" на передову - СБУ

Рекрутингові компанії рф зараз масово шукають «добровольців» для армії. Не вимагають ані фізичної підготовки, ані воєнного фаху. Зате пропонують непогані зарплати на «відновленні» окупованих територій на сході України – розбирати руїни будівель, які знищила російська армія, чи вантажити гуманітарну допомогу.

Про це слідчим СБУ розповів полонений загарбник, який приїхав за контрактом нібито у якості «різноробочого».

Але, за його словами, вибір у таких контрактників невеликий: послужити «гарматним м’ясом» у складі незаконних збройних формувань «ЛНР/ДНР» або бути розстріляними за відмову.

Зокрема, цей уродженець Удмуртії підписав контракт із зс рф на 2 місяці через фінансові труднощі.

На розчистці території школи він працював лише перший тиждень. А потім разом із іншими 32 «колегами» його відправили в Золоте у підпорядкування терористичного угрупування так званої «ЛНР».

Як зізнається полонений, решта «добровольців» відмовилися: «Першого ж дня, як ми сюди приїхали, у нас відмовилося 82 особи, потім наступного дня скільки – не знаю. Дуже багато відмовників».

У тих, хто виконав наказ, усе склалося не найкращим чином: «З цих 32 людей: 7 потрапило в полон, 6 пішло назад, решта - 200-і Я сам отримав поранення».

Зрештою, кудись повтікали навіть російські командири: «Найо#ує наших пацанів командування. Завдання не поставили, всі кудись поділися ... Незрозуміло, хто куди, поховалися. У нас взагалі залишався один взводний. У пунктах зборів було багато начальства, а коли сюди під'їхали, лишився один взводний».

Наразі з цим полоненим продовжують працювати слідчі та контррозвідники СБУ.

Читайте також