"Рівнеазот" тепер платить податки не Рівному, а селу поруч

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Підприємство "Рівнеазот" перереєстрували на території Городоцької громади, туди ж тепер замість бюджету Рівного надходять і податки на доходи фізичних осіб. Відомо про це стало від депутата міської ради, колишнього економічного заступника мера Сергія Васильчука, інформу Суспільне. На підприємстві це підтвердили. В минулі роки сума податків від Рівнеазоту становила 50-60 мільйонів гривень у рік.

Слова Сергія Васильчука в етері програми "Сьогодні. Головне" 5 серпня підтвердив наступник, заступник міського голови з економічних питань Ігор Кречкевич. Він зазначив, що перереєстрували завод ще у травні 2021 року. Причини такого рішення посадовцю невідомі.

Чиновник додав, що в попередні роки сума надходжень від "Рівнеазоту" складала 50-60 мільйонів гривень у рік. Тепер ці кошти надходитимуть до бюджету Городоцької громади.

"Сума ПДФО, сплачена підприємством "Рівнеазот" в структурі надходжень ПДФО до міського бюджету, складає плюс-мінус, як в який рік, така ж і втрата – 3%. На сьогодні ми йдемо з перевиконанням загального бюджету 0,3%, тому, сподіваюся, в кінці року динаміка буде такою ж", – зазначив Ігор Кречкевич.

Очільник Городоцької громади Сергій Поліщук повідомив Суспільному: від травня Рівнеазот щомісяця сплачує до бюджету громади приблизно 3,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Речник компанії "Group DF", до якої входить "Рівнеазот", Олег Арестархов повідомив Суспільному, що зміна адреси реєстрації юридичної особи ПРАТ "Рівнеазот" – вимушений юридичний захід.

"До травня юридична адреса підприємства була прив’язана до відділення Укрпошти. Потім Укрпошта повідомила про припинення діяльності цього відділення і розірвання договору оренди приміщення. Внаслідок цього зникла адреса, яка була офіційною адресою ПрАТ "Рівнеазот", – зазначив Олег Арестархов.

І додав: після цього юридичною адресою підприємства, згідно з законом, вважають фактичне місце ведення діяльності підприємства або те, де розташований офіс керівництва. Тому адресу підприємству довелося змінити, аби не виникли бюрократичні проблеми.

Також речник наголосив: попри зміну реєстрації, обсяг податків, які підприємство сплачує до місцевих та державних бюджетів, збільшується. Згідно з даними Олега Аристархова, за половину 2021 року "Рівнеазот" сплатив 152,4 млн гривень податків, з них в місцевий бюджет – 53,5 млн, а в державний – 98,8 млн.

Джерело - Суспільне.

Читайте також