Рівненщина вже підготувала близько 2,5 тисяч місць для евакуйованих з Херсонщини - Коваль

Рівненщина активно долучається до допомоги постраждалій Херсонщині. 

Про це повідомляють у Рівненській ОВА. 

- Рівненщина не стоїть осторонь у допомозі Херсонщині. Терміново зібрали робочу групу з питань допомоги області. Сьогодні визначено пріоритетні засоби і потреби області. У тісному контакті з головою Херсонської ОВА. 

Уже маємо перелік того, чого Херсонщина потребує найбільше. Визначаємось і дані предмети будуть направлені разом із спеціалістами до Херсонщини найближчим часом. У тому числі промоніторили та підготували всі місця для вимушено переміщених осіб, - каже голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

За його словами, уже сьогодні на Рівненщину прибуває по декілька десятків людей з Херсонщини. Він додав, що уже підготовлено близько 2.5 тисяч місць для евакуйованих, готові розгорнути ще більше. 

- Крім того розуміємо, що найбільша потреба у мотопомпах для відкачки води. Такі помпи є вилучені та знаходяться на спеціальних майданчиках правоохоронних органів. Спільно з прокуратурою та Головним управлінням Нацполіїції області уже робимо повний моніторинг того, що маємо. Створюємо спеціальну групу для ремонту та проведення у робочий стан цих помп, і направимо їх за рішенням Ради оборони області до Херсонщини, - каже Віталій Коваль. 

Читайте також