Рівненська поліція законно перевіряє довідки та "ковідні" сертифікати - Подолін

На Рівненщині з 21 жовтня увійшли у дію нові правила міжобласних перевезень у громадському транспорті. Зокрема, у всіх пасажирів та водія має бути сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, негативний результат ПЛР-тесту або довідка про одужання від коронавірусу.

Наявність необхідних документів у водіїв та пасажирів перевіряють патрульні.

Сьогодні під час брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, чи законно правоохоронці вимагають пред'явити сертифікати чи медичні довідки.

 "Згідно постанови Кабінету Міністрів №1236 від 9 грудня 2020 року, національній поліції тимчасово дозволяється обробка та обмін інформацією персональних даних осіб. Тобто, кожен екіпаж патрульної поліції уповноважений перевіряти дотримання карантинних заходів, а саме - наявність COVID-сертифікатів, з метою здійснення точного контролю щодо осіб, які порушили правила карантинних вимог. Нацполіція України вже встановила на планшети правоохоронців відповідне програмне забезпечення, яке допомагає зчитувати QR-код із міжнародним та внутрішнім сертифікатом вакцинації", - зазначив пан Подолін.

Читайте також