Рівненський Екоклуб судитиметься з Департаментом екології облдержадміністрації

Природоохоронна громадська організація оскаржуватиме позитивний висновок з оцінки впливу на довкілля щодо планової діяльності заводу “Кроноспан”, що видав Департамент, уможлививши будівництво підприємства. Відповідне рішення (https://cutt.ly/HWzas5J) ухвалив Верховний Суд України та повернув справу до місцевого суду. Про це повідомили в Екоклубі.

Раніше представники "Екоклубу" звернулися до Верховного Суду, щоб відстояти право оскаржувати висновок з ОВД:

- Ця справа тягнеться ще з минулого серпня, коли нас не допустили до судочинства при спробі оскаржити позитивний висновок щодо Кроноспану. Ми вважаємо незаконним те, що наш позов на Департамент екології та природних ресурсів РОДА не допустили до розгляду у суді першої інстанції і зараз очікуємо на справедливе рішення суду, - говорить виконавчий директор Екоклубу Андрій Мартинюк.

В Екоклубі додають, що оцінка впливу на довкілля - важлива процедура перед початком проектів, що можуть загрожувати довкіллю, яка покликана оцінювати, чи не буде перевищено безпечних показників або зруйновано екосистеми, чи не загрожуватиме здоров’ю людей планова діяльність. Повноцінна та справедлива процедура з ОВД дає можливість місцевим жителям вплинути на прийняття рішень щодо будівництв підприємств, що можуть потенційно загрожувати стану довкілля.

Читайте також