Рівнерада дозволила встановити твердопаливний котел на вулиці Князя Володимира

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні, 10 жовтня, після тривалих суперечок депутати Рівненської міської ради таки проголосували за надання згоди на суборенду та на переміщення орендованого комунального майна. Тобто, видала дозвіл «Рівнетеплоенерго» передати в суборенду котельню на вулиці Князя Володимира,75Б ТОВ «Біогенерація АГ».

Зазначимо, що перші чотири такі котли наразі планують облаштувати в котельнях на вулицях Будівельників, Князя Володимира і Макарова. За попередніми підрахунками, вони зможуть забезпечити теплом близько 50 тисяч осель. Сьогодні ж проголосували лише за встановлення одного – на вулиці Князя Володимира.

«Якщо ця котельня буде запущена, не буде чорного снігу, буде хороша екологія, постійно гаряча вода і здешевиться тариф – це плюс. Усі котли старі лишаються, котельні залишаються, якщо щось не так – їхні збитків, 6 мільйонів гривень їхніх (інвестора, - авт.) вкладено, ми нічого не вкладаємо, - зазначив Володимир Хомко. - Ми тут же переходимо на свої газові (котли, - авт). У 2023 році закінчується договір оренди, не знаю, хто буде приймати рішення  - я чи хтось інший, можна буде розірвати цей договір і переходьте назад на газ.

Крім того, буде створено депутатську комісію, яка контролюватиме діяльність цієї котельні.

Читайте також