Рівняни зібралися у центрі міста на мітинг

У Рівному кілька десятків людей прийшли на акцію «Ні капітуляції», повідомляє Суспільне.

Проходить вона на майдані Незалежності. Зазначимо, що подібні зібрання відбуваються сьогодні у ряді інших українських міст та у столиці. Зокрема учасники закликають владу держави не приставати на реалізацію так званої «формули Штайнмайєра», яка передбачає вибори на нині окупованій частині Донбасу після виведення звідти збройних формувань, мовляв, ці вибори легітимізують представників проросійських сил у владі. 

За даними поліції, участь у акції в Рівному наразі бере сім десятків людей. Кореспондент Суспільного повідомляє, що рівняни продовжують долучатись до мітингу. 

Зазначимо, що кілька днів тому президент Володимир Зеленський виступив зі зверненням, у якому зазначив, що мова про капітуляцію не йде, це мають бути вибори після відновлення контролю за кордоном, за українськими законами та під наглядом ОБСЄ. 

Нагадаємо, Рівненська міська рада цього тижня фактично засудила реалізацію «формули Штайнмайєра» та прийняла звернення до президента та парламенту з проханням утриматись від її реалізації. Аналогічні звернення прийняв ряд інших міст та обласних рад. Рівненська облрада після того, як не зміг зібратись кворум, повернеться до цього питання у понеділок.

Акція у Рівному завершилась о 13.30. Присутні збирають підписи під зверненням до президента.