Родина з Рівного розповіла про пологи, які призвели до травмування дитини

фото ілюстративне

Родина Леоніда та Оксани Гондверкер з Рівного розповіли про пологи, після яких був скалічений їх син. Своєю історією подружжя вирішило поділитися, адже пологи приймала Світлана Муравська, яку нині призначили в.о. головного лікаря пологового будинку Рівного. Сім'я вже півтора року судиться з пані Муравською та запевняє, що саме її дії призвели до таких наслідків.

Оксана Гондверкер народжувала 16 травня 2017 року в Світлани Муравської, в якої і стояла на обліку. Леонід Гондверкер розповідає, що пологової діяльності не було, тому 15 травня його дружина поступила в пологовий. За словами чоловіка, пологи запускали, а після ночі без сну, потуги теж викликали штучно.

"На нашу думку, через халатність, самовпевненість і байдужість у результаті цих пологів було скалічено нашого сина. Тобто дитина зазнала важкого гіпоксично-ішемічного травматичного ураження головного мозку і в результаті асфіксії, мозок фактично був знищений майже повністю і дитина не смокче, не плаче, годується трубочкою через зонд. Внаслідок ураження головного мозку, через кисневе голодування в дитини постійні судоми, дитину викручує, не може спокійно лежати. За півтора року не відбулось взагалі ніякого розвитку. Як ми забрали дитину з обласної лікарні після лікування, де вона була в реанімації в комі, з того часу стан не змінюється. Дитина є паліативною і не має будь-яких шансів на відновлення. Дане ураження головного мозку не виліковується," - повідомляє пан Гондверкер.

Подружжя подало заяву до правоохоронних органів. Було відкрито два кримінальних провадження: перше - про неналежне виконання службових обов'язків і друге - про підробку документів. З висновків екпертиз відомо, що підписи на згоду використання катетера Фолея не належить Оксані Гондверкер.

"Після пологів, знаючи всю важкість стану дитини, знаючи, що вже важке ураження ЦНС, Муравська Світлана розповідала нам, що все добре, дитинка трошки полежить, відновиться і все буде добре, можете зціджувати молочко і кормити дитину. Ми приходимо в реанімацію, а там кажуть, що невідомо що буде з дитиною. За цей час не було ні співчуття, ні вибачень, нічого. Комісії кажуть, що не було порушень. Але якщо не було порушень, то навіщо було підробляти підписи, підробляти згоду, навіщо було вказувати неправдиві дані по пологах, по їх тривалості, по тому, що за чим відбувалось, про всю складність пологів," - зазначає Леонід Гонверкер.

Нині триває слідство.

Читайте також