Росіяни хочуть включити тимчасово захоплені території України до складу РФ

Тимчасово окуповані південні регіони України російські загарбники хочуть включити до складу тимчасово окупованого Криму та подальшої інтеграції їх в російський економічний простір.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

1-го травня радник так званого "глави" Криму з інформаційної політики Олег Крючков оголосив про розробку відповідного плану інтеграції з терміном щонайменше до 2030 року.

Також окупанти на захоплених територіях намагаються переконати місцеве населення у тому, що вони встановили остаточний контроль над населеними пунктами. 

Так, в окупованому Генічеську новопризначений "голова міськради" Андрій Клочко організував урочисте підняття прапору рф. Втім, жителі міста проігнорували цю "подію".

Низка приватних підприємств Ростовської області отримала замовлення на виготовлення печаток і штампів для окупаційних адміністрацій Маріуполя. До переліку установ, які отримають нові "атрибути" входять заклади освіти, лікарні, поліція, РАЦСи та адміністративні установи. Навіть попри те, що більшість із них наразі вщент зруйновані російськими військами.

На замовлених штампах і печатках міститься напис: "россия, республика донбас, Мариуполь, военно-гражданская администрация".

Окупанти повідомили, що подібні штампи і печатки замовлятимуть і для Херсону.

Серед військових армії окупанта розповсюджується інформація, що термін так званої "спеціальної воєнної операції" визначено до вересня 2022 року.

 

Читайте також