Російський підрозділ, який чинив звірства у Бучі, знову повертають в Україну

Солдатів 64-ої мотострілецької бригади РФ, які вчиняли жахливі звірства у місті Буча, знову повертають в Україну.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки ЗСУ.

Стало відомо, що російське командування не буде проводити ротації та направить підрозділ катів знову на передову.

4 квітня під час звільнення Бучі бригаду вивели на територію Білорусі до міста Мозир. До 6 квітня окупантів планують доставити до російського Бєлгорода, звідки перекинуть у харківському напрямку. Наразі це один із "найгарячіших" напрямків.

Подібний графік вказує на те, що на 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі можуть повторити це знову в інших містах.

Ще одна мета швидкого повернення 64-ї бригади на територію України – швидка «утилізація» непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах.
Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирається поверненню в Україну. Втім, російське командування ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду.

Наразі українські та міжнародні слідчі проводять документування численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених російською армією. І жоден злочинець-окупант не уникне належного покарання.

 

Читайте також