Рятувальники Рівненщини запрошують дітей відвідати пожежні частини

Рятувальники дбають про безпеку маленьких українців, пише Головне управління ДСНС у Рівненській області.

З метою запобігання виникнення надзвичайних подій та мінімізації наслідків для життя та здоров’я підростаючого покоління, співробітники ДСНС щодня проводять профілактичні заходи, зокрема відвідують з лекціями навчальні заклади.

Зокрема, днями до працівників 7-го державного пожежно-рятувального поста (смт. Степань Сарненського району Рівненської області) завітали дітлахи з Степанського будинку дітей та молоді. В рамках екскурсії працівники служби порятунку розповіли дошкільнятам про діяльність пожежно-рятувальної служби.

Дітям розповіли, наскільки важливим для безпечного життя є дотримання відповідних правил поведінки. Особливо важливу роль така інформаційна діяльність відіграє для підростаючого покоління, адже саме у дитинстві та в підлітковому віці у людини формується правильне ставлення до власної безпеки.

Такі заходи проводяться по всій Україні, так інспекторський склад Першотравенського міського відділу Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області завітав у гості до вихованців місцевого Комунального дошкільного навчального закладу. Рятувальники розповіли дошкільнятам основні правила пожежної безпеки у побуті, а також попередили щодо небезпеки зимових прогулянок по замерзлими водоймами. Хлопчики та дівчатка, у свою чергу, активно розповідали вогнеборцям про правила пожежної безпеки, які вони вже знають та назвали надзвичайникам номер “101”, за яким необхідно дзвонити у разі виникнення пожежі.

Водночас, у Києві рятувальники Деснянського району також поспілкувались з учнями молодших класів однієї зі шкіл міста на тему безпеки життєдіяльності. Фахівці ДСНС в доступній формі розповіли дітям як безпечно провести зимові канікули, а також новорічні та різдвяні свята. Кожен із юних слухачів отримав пам’ятку про правила безпеки під час перебування на відкритих водоймах у зимовий період.

Цього ж тижня на базі однієї зі шкіл міста Суми рятувальники провели профілактичну бесіду з учнями початкових класів, під час якої розповіли їм як користуватися первинними засобами пожежогасіння та нагадали алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. 

Також фахівці Служби порятунку завжди раді маленьким гостям, які приходять в гості до підрозділів на екскурсії.

Загалом, різноманітні просвітницькі акції, уроки безпеки, а також екскурсії до пожежних частин відбулися цього тижня по всій території України.

Шановні батьки!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці. Вирушаючи на відпочинок до замерзлих водойм або на природу, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду. 

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

Читайте також