СБУ "розколола" російського окупанта, який розстріляв цивільного у Бучі

СБУ викрила ще одного російського військового на вбивстві мирного жителя Київщини під час тимчасової окупації області. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Як зазначається, на початку березня цього року він спільно з іншими військовослужбовцями зс рф з автомата розстріляв легковий автомобіль на трасі поблизу селища Здвижівка Бучанського району. В результаті обстрілу водій авто загинув на місці.

Щоб приховати злочин, рашист спільно зі співслужбовцями закопали тіло вбитого у лісі.

У вересні зловмисник був затриманий українськими військовими під час бойового зіткнення на Херсонському напрямку.

Співробітники СБУ під час допиту та інших слідчих дій встановили і довели причетність затриманого до вчинення злочину і отримали інформацію про місцезнаходження загиблого.

Наразі тіло ексгумовано і передано на судово-медичну експертизу.

Встановлено, що вбивцею є контрактник одного з підрозділів 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії зс рф. За даними слідства, у 2019 році він брав активну участь у бойових діях на території Сирії.

На початку повномасштабного вторгнення в Україну зловмисник входив до складу окупаційного угруповання, яке намагалось захопити Київщину.

Крім того, у ході досудового розслідування співробітники СБУ отримали додаткову інформацію про численні злочини учасників цього підрозділу рф. Серед зібраних матеріалів – факти ворожих обстрілів по житлових будинках місцевих жителів, їх пограбування та вбивств.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили полоненому окупанту про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також