Ще один район Рівненщини розповів про плани на наступні роки (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Усі райони області активно долучаються до планування стратегій на 2019-2021. Тож Рада регіонального розвитку відбулася й на Березнівщині.

Нагадаємо, це новий формат підведення підсумків – управлінці звітують про зроблене, місцеві лідери діляться враженнями та історіями успіхів.

Ознайомитись з подальшими планами, перспективами діяльності галузей господарства та баченням основних напрямків розвитку району зібралось близько 140 учасників.

«Спочатку підбиваємо підсумки зробленого. І не за рік, а за весь час реформ – нам є що показати. Після чого – ставимо цілі на майбутнє. А саме: будемо розробляти стратегічний документ, план розвитку району до 2021 року. Все, що увійде в цю стратегію, ми і будемо далі разом втілювати в життя», - зазначив голова Березнівської РДА Віталій Люшин.

На заході були присутні заступниця голови Рівненськї ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та голова Рівненської облради Олександр Данильчук. А також  депутати обласних та районних рад, очільники сіл, медикита освітяни.

До уваги присутніх презентували важливі проекти, що реалізуються в області та районі в рамках реформи децентралізації.

 «Сьогодні в Рівненській області вже є 34 об’єднані громади, 29 із них вже мають прямі взаємовідносини з держбюджетом. Фінансова децентралізація дала можливість зосередити значні фінансові ресурси для розвитку громад. Так, у 2016 році в область з Державного фонду регіонального розвитку надійшло 99 мільйона гривень, у 2017 році – 124, а у 2018 році – це вже 215 мільйонів гривень. Крім того, наші громади мають субвенцію на соціально-економічний розвиток, на опорні школи та НУШ», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

До обговорення долучився й Андрій Усач - учасник Революції Гідності та АТО, призер «Ігор Нескорених» у Сіднеї. Він акцентував увагу присутніх на тому, що завдяки спільним зусиллям усіх українців наша армія, якої в 2014 році фактично не було - відновилась і стала міцною та потужною.

 «Фінансова децентралізація дала можливість місцевим радам використовувати кошти на власний розсуд, обираючи найпріоритетніші напрямки та вирішуючи найнагальніші проблеми. А ще шанс отримувати додаткові кошти на розвиток своїх територій», - розповіла начальниця фінансового управління Березнівської РДА Лідія Цьомко.

Нагадаємо, що Ради регіонального розвитку відбуваються у всіх районах Рівненщини, після чого будуть проведені в ОТГ та сільрадах. Усі напрацювання увійдуть у стратегічний план розвитку області на 2019-2021 роки.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також