Що малювали військові для виставки, яку покажуть у Великобританії? (ФОТО)

фото - Фейсбук

НА РІВНЕНЩИНІ УКРАЇНСЬКІ БІЙЦІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ВИСТАВКУ ВЛАСНИХ КАРТИН, ЯКА ПОЇДЕ ДО ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

В міському будинку культури проведено виставку картин під назвою «Стежками війни», яка вмістила понад сотню робіт воїнів АТО. Окрім тих бійців, що лікуються на Рівненщині, до презентації долучилися їхні бойові побратими з лікувальних закладів усієї України.

Організатори виставки, яку вже в травні планують демонструвати у Великобританії, мають на меті показати світовій спільноті, що ж в Україні відбувається насправді. Окрім картин та світлин до виставки включено книги, розповіді, роботи бісером, вишивка, роботи дітей для поранених воїнів.

На жодній картині теми війни немає, тільки портрети, натюрморти та пейзажі. Проте війна присутня на фотографіях та розповідях. Серед них чимала їх кількість від військових кореспондентів Інформагенства Міноборони полковника Тараса Греня та підполковника Віктора Шубця.

За словами організатора виставки Вікторії Шинкаренко, в країнах Європи та світу дуже мало відомо про російську агресію на сході України. Тож з інформаційною метою ми вирішили створити виставку, яка буде постійно поповнюватися експонатами. Спершу роботи поїдуть до міста Лідс, що у Великобританії, пізніше в інші країни.

Один з активних учасників арттерапії старший солдат Збройних Сил України Валерій Маренич. Під час виконання бойового завдання на Луганщині він травмував шию. З того часу лікується. Вперше він почав малювати у Клеванському госпіталі ветеранів війни. За час занять написав десятки картин, одинадцять з яких – портрети жінок. Кожна з них – це краса, досконалість та натхнення, які дають сили для подальшого життя.

Відділення спеціальних кореспондентів 
Інформагентства Міноборони (м. Рівне)

Читайте також