Що влада Рівного хоче зробити із автокав’ярнями?

Фото - відкриті джерела 

Чи часто Ви зупиняєтеся біля авто, яке переобладнане під мобільну кав’ярню для того, аби посмакувати напоєм? У Рівному є багатенько таких «точок продажу». Так-от, останнім часом частіше піднімається питання щодо самовільного встановлення цих автокав’ярень. Мер Володимир Хомко вже мав справу з таким закладом. Про це писали раніше ЗМІ. Відео можна переглянути тут

Повідомляється, що мер ще в лютому минулого року створив постійно діючу комісію з місць розміщення пунктів дрібнороздрібної торговельної мережі на території м. Рівного. Саме ця комісія повинна врегульовувати питання з точками продажу квасу, морозива, кави тощо.

Відтак, як уже згадувало видання «РівнеМедіа», наприкінці минулого року студенти та викладачі Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім.. академіка С.Дем`янчука на прохання міського голови Володимира Хомка провели соціологічне опитування серед рівнян щодо нагальних питань. До переліку увійшло питання «Чи вважаєте Ви неправильним розміщення мобільних автокав’ярень власниками, де їм заманеться».

Результати опитування повідомила керівник Центру соціологічних досліджень Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім.. академіка Степана Дем`янчука Олена Яницька:

«Неправильним вважають 51,6% рівнян (найбільш активні жінки від 31 до 45 років, їх кількість складає 54%); «Ні» дали відповідь 34,6% рівнян і утрималися 13,8% рівнян. Всерівно я зазначу, що більшість мешканців нашого міста все-таки за те, щоб автокав’ярні були. Вони пояснюють, що вони їх зігрівають в холодну пору року і, навпаки, сприяють спілкуванню під час спеки. Однак, більшість, як ви бачите, за те, щоб вони їх розташування було унормоване».

Володимир Хомко поділився досвідом минулих років та розповів про ситуацію із паном Булкою та кав’ярнею біля Краєзнавчого музею, а також поділився своїм баченням вирішення питання із автокавами в Рівному:

«Я поговорив із Булкою(це цей чоловік, який має автобус ПАЗік там, великий такий)… Ми домовилися наступним чином: раз така ситуація з автокавою… раз так, то чому там саме Булка торгує, а не хтось інший. Давайте тоді намітимо разом з вами (при чому, я доручив це Булці, доручив громадській організації «Простір»: зберіться (Котляров там є архітектор), в місті Рівному там треба 100 чи там 50 місць для автокави. Визначимо ці місця і розіграємо на аукціоні: хто більше заплатить, той там і торгує».

Крім того, Хомко запропонував зібрати громадські організації із пресою для того, аби визначити місця, де ми можна встановити автокав’ярні. До того ж, ці місця пообіцяв закріпити розпорядженням міського голови:

«Я не хочу втручатися. Які ви скажете, такі й закріпимо. Лише, аби вони не заважали перехожим, щоб цей автобус не створював якихось перешкод для їзди з колясками чи чомусь на тротуарі. Без питань. І кожне таке місто (місце – ред..) розіграємо на аукціоні: хто більше дасть, то й там і торгує».


Олеся БОРОВЕЦЬ
 

Читайте також