Штраф платитиме перевізник: у Рівному під час рейду спіймали невакцинованого пасажира (ФОТО-ВІДЕО)

У Рівному сьогодні відбувся рейд правоохоронців на маршрутки та автобуси, які здійснюють міжобласні перевезення. До перевірок були залучені патрульні та співробітники Укртрансбезпеки.

Нагадаємо, відучора в Україні діють нові правила міжрегіональних перевезень. Зокрема, усі водії та пасажири зобов'язані мати при собі сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу. Осіб, які не продемонструють один із відповідних документів поліції, штрафуватимуть.

Отож, під час перевірок автобусів міжнародного сполучення не було виявлено порушень законодавства. Водночас, у маршрутці "Рівне-Київ" було зафіксовано не дотримання правил карантину. У одного із пасажирів були відсутні необхідні документи.

Ситуацію прокоментував командир роти №2 патрульної поліції Рівненської області Андрій Дмитрук.

"Виявлено в маршрутці, яка здійснює міжрегіональні перевезення за маршрутом "Рівне-Київ", пасажира, у якого немає при собі в наявності сертифіката про вакцинацію від коронавірусу або негативного ПЛР-тесту. Ми відібрали у даного пасажира пояснення. Далі всі матеріали справи будуть формуватися. Нести відповідальність по даній справі буде не пасажир, а перевізник. Сума штрафу від 17 до 34 тисяч гривень. У подальшому на перевізника буде складено протокол за частиною 1 статті 44/3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали направляються в суд і вже суд приймає рішення", - пояснив патрульний.

Отож, відповідальність за порушення правил лягає на плечі не пасажира чи водія, а саме підприємця, який надає послуги перевезення.

Як пояснив ситуацію сам водій, пасажир виїжджав з дому до 21 числа і про нововведення тоді не знав. 

За словами інспектора, люди по-різному реагують на перевірки.

"Деякі пасажири з розумінням, а є ті, хто починає створювати конфлікти. Після того, як ми їм пояснюємо, ситуація виправляється. За вчорашній день було близько 7 таких правопорушень зафіксовано. Сьогодні це перше порушення", - коментує Андрій Дмитрук.

Ми писали раніше: Нові правила перевезення: у Рівному перевіряють автобуси, які курсують в інші області

Читайте також