Сільраді на Рівненщині повернули земельну ділянку, яка вартує майже 200 тисяч гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Дубенською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позов про визнання незаконним та скасування рішення Підлозцівської сільської ради, визнання недійсним договору та повернення земельної ділянки  площею 3,24 га, вартістю 193 тис. грн. 

Підставою для внесення позовної заяви стало те, що органом місцевого самоврядування усупереч вимогам ч. 3 ст. 1283 Цивільного кодексу України, передано вищевказану земельну ділянку одному з суб’єктів господарювання за договором охорони спадкового майна.

Разом з тим, чинним законодавством встановлено, що охорона спадкового майна триває до закінчення строку, встановленого для прийняття спадщини, або набрання законної сили рішенням суду про визнання спадщини відумерлою.

У той же час, зазначена земельна ділянка на підставі рішення суду визнана відумерлою спадщиною, що не враховано сторонами при укладенні спірного договору.

Господарським судом Рівненської області 09.01.2020 провадження у справі закрито, у зв’язку з добровільним поверненням земельної ділянки територіальній громаді села.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також