Сільраді на Рівненщині повернули землі на майже 250 млн гривень

Прокуратурою області забезпечено реальне виконання рішення господарського суду та повернуто Бабинській сільській раді Гощанського району земельну ділянку з цільовим призначенням – землі промисловості та технічної інфраструктури, вартістю понад 240 млн. гривень.

Так, за результатами розгляду позову судом прийнято рішення, яким зобов’язано приватне підприємство повернути сільській раді вищевказану земельну ділянку.

Підставою для винесення такого рішення стало те, що 03.01.2007 між приватним підприємством та сільською радою укладено договір оренди землі стоком на 49 років.

У подальшому, в травні 2017 року зазначене приватне підприємство визнано банкрутом та розпочато ліквідаційну процедуру, однак орендовану земельну ділянку, всупереч вимог діючого законодавства власнику не повернуто.

Внаслідок таких незаконних дій орендаря, орган місцевого самоврядування був фактично позбавлений можливості використовувати земельну ділянку або надати в оренду іншим особам та отримувати орендну плату.

Відтак, рішення суду виконано, 24.12.2019 проведено державну реєстрацію права власності на земельну ділянку за сільською радою.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також