Справу про вбивство рівненського підприємця Юрія Ігнатюка відправили на новий розгляд

Резонансну справу викладачки НУВГП Ірини Ігнатюк стосовно вбивства свого чоловіка Юрія Ігнатюка відправили на новий розгляд. 

Відповідне рішення прийняв Верховний суд України.

Нагадаємо, на початку вересня 2020 року у селі Біла Криниця жінка застрелила свого чоловіка та чотирма пострілами намагалась вбити свою 13-річну доньку. 

Після цього вона спробувала застрелитись сама. 

У квітні 2021 року Рівненський райсуд визнав жінку неосудною та відправив до психіатричного закладу для примусового лікування під суворим наглядом. 

Проте 19 вересня 2022 року апеляційний суд за скаргою адвокатів Ірини Ігнатюк пом'якшив їй режим нагляду, змінивши його із суворого на звичайний. 

У той же час апеляційну скаргу потерпілих стосовно проведення повторної експертизи суд відхилив. 

Після цього батьки загиблого підприємця звернулись до Верхового суду. Зрештою їхній вимоги були задоволені. Про це розповів адвокат Леонід Волошин. 

Зокрема суд скасував як незаконні: 

  • ухвалу Рівненського районного суду від 29.04.2021 року, якою визнано неосудність вбивці з застосуванням заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом;
  • ухвалу Рівненського апеляційного суду від 19.12.2022 року, згідно якої відносно вбивці змінено заклад з суворим наглядом на заклад з звичайним наглядом.

Читайте також