Страховий захист автомобіля — необхідність у сучасному світі

Питання про те, як зберегти свій автомобіль від різноманітних негараздів, хвилює багатьох водіїв. Поки що найкращим рішенням є страховий захист. Окрім обов’язкового страхування відповідальності, власник авто має можливість оформити добровільний поліс КАСКО й гарантувати для себе виплати практично в будь-якій непередбачуваній ситуації, яка може статися з машиною.

Особливості обов’язкового автострахування в Україні

Водіям варто знати, що у них є можливість оформити два основні види страхування авто: обов'язкове (ОСЦПВ) та добровільне (КАСКО). Обов'язкова автоцивілка допомагає покрити фінансові наслідки ДТП, але виплати спрямовані на покриття збитків постраждалої сторони. Для винуватця страховки це можливість уникнути витрат на компенсацію за пошкодження автомобіля та медичне обслуговування постраждалих. Фактично цими проблемами опікуватиметься страхова компанія. Отже, поліс ОСЦПВ допомагає швидко подолати наслідки аварії.

На сьогодні розміри компенсацій становлять 160 тисяч грн за матеріальні збитки та 320 тис. грн за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю людей. З січня 2025 року ці суми збільшаться й становитимуть 250 та 500 тисяч відповідно. Також компанії пропонують оформити додатковий договір страхування відповідальності, за допомогою якого можна підвищити ліміт виплат до 1 млн грн.

 

Програми автострахування КАСКО для сучасних водіїв

Якщо автоцивілка допомагає відшкодувати збитки третьої сторони, коли власник страховки є винуватцем ДТП, то добровільне автострахування КАСКО спрямоване на те, щоб фінансово підтримати самого власника поліса. Тобто за умови настання страхового випадку машину страхувальника відремонтують або виплатять компенсацію.

На сучасному ринку автострахування представлено безліч програм КАСКО. Наприклад, компанія «ВУСО» пропонує такі варіанти:

  • КАСКО Антистрес. Перелік страхових випадків за цим договором найширший, тому власник цього пакету дійсно може не перейматися про всі проблеми, що можуть статися з авто. Компенсацію виплатять, якщо станеться стихійне лихо, машина буде пошкоджена в ДТП або через вандалізм третіх осіб;
  • МініКАСКО. Цей поліс дозволяє компенсувати витрати на ремонт автомобіля в разі потрапляння в ДТП та не передбачає франшизи. Окремі пропозиції поширюються на територію країн Європи. Страхова компанія гарантує, що рішення про нарахування компенсації буде прийнято максимально швидко;
  • КАСКО з покриттям воєнних ризиків. Програма захищає автомобіль від усіх воєнних ризиків і передбачає виплати від 400 тис. до 1,2 млн грн. Страхова сума залежить від вибраного пакета.

На додаток до поліса добровільного автострахування компанія «ВУСО» пропонує застрахувати здоров’я водія та пасажирів. Для цього розроблена програма «Медицина в дорозі», за якою надається компенсація на відновлення, якщо страхувальник отримає травму під час ДТП.

Скільки коштує КАСКО

Вартість повного КАСКО від СК VUSO розраховується індивідуально для кожного автомобіля та залежить від наступних факторів:

  • марка автомобіля та рік його випуску;
  • місце реєстрації машини;
  • орієнтовна вартість ТЗ на момент страхування.

Звісно, на остаточну ціну вплине вибрана програма й перелік ризиків, включених до страхового договору. При оформленні стандартного поліса КАСКО клієнт може розраховувати на технічну допомогу в дорозі: послуги евакуатора, запуск двигуна, компенсацію квитків додому, якщо доведеться залишити машину на СТО.

У будь-якому разі система страхування авто гарантує, що водію допоможуть впоратися з фінансовими проблемами.

Читайте також