Суд у Рівному заборонив будівництво біля Свято-Успенської церкви

Суд у Рівному заборонив будівництво біля одного з найстаріших храмів міста - Свято-Успенської церкви. яка є пам'яткою національного значення. 

Цю інформацію "Рівне Медіа" підтвердив заступник міського голови Рівного Микола Дядюсь. 

- За зверненням управління містобудування та архітектури до окружної прокуратури було порушено кримінальну справу стосовно будівництва на Шевченка, 115. Відповідно окружна прокуратура звернулась до суду. І суд ухвалив рішення про арешт майна, який передбачає заборону виконання будівельних робіт у тому числі, - сказав Микола Дядюсь. 

За його словами, ухвала суду була вручена учасникам процесу у понеділок, 1 травня. 

Як уточнила речниця обласної прокуратура Оксана Жужельська, кримінальне провадження зареєстроване за ч.1 ст. 275 та ст. 356 КК України.

- В межах досудового розслідування цього провадження прокурором Рівненської окружної скеровано клопотання про накладення арешту на 2 земельні ділянки та об'єкт незавершеного будівництва. Суд задоволив клопотання прокурора, - додала вона. 

Нагадаємо, за твердженням краєзнавців, будівництво порушує закон "Про охорону культурної спадщини". Крім того сама ділянка є зоною археологічного значення. Відтак, забудовники повинні були б отримати погодження від Мінкульту. 

Місцеві мешканці неодноразово на місце викликали правоохоронців, адже побоюються, що там може "вирости" ще один офісний центр. 

Тим часом представник забуловника запевняв, що на цьому місці планують побудувати двоповерховий будинок із мансардою. 

Читайте також