Тисячі гривень, євро та доларів пропонують чоловіки прикордонникам, щоб виїхати з України

Майже 40 тисяч гривень, 6,5 тисяч доларів та 1250 євро неправомірної вигоди запропонували прикордонникам Західного регіонального управління першого березня. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

17 разів під час перетину кордону чоловіки призовного віку намагались спокусити хабарями прикордонників у Львівській, Волинській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Знаючи те, що підпадають в категорію осіб, яким заборонено на даний час виїзд з України, хабародавці намагались покинути країну через пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Порубне», «Краківець», «Косино», «Солотвино», «Лужанка», «Дзвінкове», «Вилок», «Чоп» та «Ужгород» - у жодному випадку прикордонники не погодились на протизаконні пропозиції.

Крім того, близько десятка таких випадків були зафіксовані і на півдні країни, де чоловіки призивного віку намагалися втекти за межі країни та ще пропонували хабарі. Їх не пропустили в пункті пропуску «Нові Трояни»,«Виноградівка», «Табаки». Суми запропонованих коштів сягали 2 тисяч доларів.

Від неправомірних коштів прикордонники відмовлялись. Про виявлення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», повідомляли співробітників поліції.

У зв’язку зі збільшенням спроб надання неправомірної вигоди, ми закликаємо не порушувати чинне законодавство України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Держприкордонслужби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

Читайте також