Три надійні та дешеві для ремонту комерційні автомобілі від концерну Fiat

На фото - Fiat Fiorino

Придбаний для провадження підприємницької діяльності автомобіль не буде відпочивати у гаражі - одометр неминуче намотуватиме тисячі кілометрів пробігу. Як наслідок, часте ТО, ремонт, заміна витратних матеріалів. На все це потрібно витягати гроші з обороту фірми чи власної кишені. 

Тому надійність та невисока вартість утримання - одні з основних вимог, що ставляться до потенційного комерційного авто. Цим критеріям щонайкраще відповідають італійські “Фіати”. Сумісно з експертами Fiat Professional, розповімо про три з них з технічної точки зору.

Fiat Fiorino

Почнемо з найкомпактнішого: Fiat Fiorino попри незначні розміри кузову має просторий багажник - 2,5 м³ або 2,8 м³, якщо скласти пасажирське крісло. Та це не всі переваги. Крім обсягу вантажу, авто витримує значну вагу - 660 кг, а задні двері відчиняються на 180°, що дає змогу легко завантажити та вивантажити коробки.

Ще одна перевага невеликого розміру машини - маневреність, що важливо у щільному трафіку. Заявлений виробником круг розвороту у 9,95 м забезпечує чудову керованість. 

Витрати палива дуже малі - на 1.3 16V MultiJet 2 95HP EcoJet всього 3,9 л/100 км.

Крім того, зовні автомобіль виглядає чудово: виробник подарував йому сучасний і динамічний дизайн. Сумувати в дорозі не дасть нова інформаційно-розважальна система з 5-дюймовим сенсорним радіоприймачем з потоковим аудіо, можливістю відтворення через Bluetooth, USB та AUX MP3 та команди на кермі.

Fiat Ducato

Найгнучкіший автомобіль, що комплектується за індивідуальним замовленням від офіційних екіпірувальників. Тобто покупець збирає майбутній фургон Fiat Ducato як пазл, добираючи необхідну комплектацію та кузов. 

Фургон оснащують з заводу холодильним або ізотермічним обладнанням для перевезення харчів чи медикаментів або ж платформою-самоскидом для транспортування насипного вантажу. 

Є на колісній базі Ducato і вантажо-пасажирський варіант - Crew Cab Van з двома рядами сидінь, щоб посадити 7 осіб.

Крім гнучкості варіацій, ця модель має ще один плюс - найнижчі експлуатаційні витрати у своїй категорії. Рекордну економію отримують власники автівки з мотором 130 MultiJet Euro 5+. Він споживає лише 5,8 л на 100 км. 

Doblo Cargo  

Це авто має найкращий показник вантажності у своєму класі. За інформацією на сайті автодилера, вантажний відсік Fiat Doblo Cargo вміщує від 3,4 до 5 м³, його можна збільшити на 0,4 м³ завдяки шарнірній перегородці. А вантажність складає 750-1005 кг. 

Вражає і вибір двигунів. Виробник передбачив більш як 7 варіацій для різних водійських потреб: є бензинові, дизельні та навіть метанові мотори. Порівнюючи всі доступні, можна вибрати оптимальний для себе. 

Що вам важливіше, викидати менше грошей на пальне чи екстремально кермувати? Хоча споживання палива за NEDC на мультиджеті по місту складає 5 л/100 км, що безперечно вигідно.

Власник отримує практичну, надійну та функціональну автівку для різних задач з перевезення вантажу. 

Підкупає і запропонований виробником рівень безпеки: передні і бічні подушки безпеки, датчики тиску в шинах, решітки на пасажирських дверях від бічного удару.

Читайте також